Aktuální informace k povodním

FAČR ještě jednou vyjadřuje podporu všem, jejichž osobní i sportovní život byl v uplynulých dnech ovlivněn povodněmi. Asociace je v kontaktu s některými kluby a především se všemi okresními a krajskými fotbalovými svazy a intenzivně se zabývá současnou situací, monitoruje a sumarizuje vzniklé škody napříč všemi kluby v Česku.

Poté, co bude zřejmý rozsah škod a možnosti případné obnovy fotbalového života v jednotlivých klubech, bude FAČR plně nápomocna při hledání řešení, jak v oblasti organizace soutěží a jejich dohrání, tak v oblasti obnovy sportovišť.

FAČR zahájila jednání s UEFA o možné finanční pomoci a také zřídí transparentní účet, jehož prostřednictvím budou moci členové FAČR, kluby a regiony přispívat do fondu pomoci.

Aktuální situací se v úterý 17. září zabýval Výkonný výbor FAČR a ve čtvrtek 26. září bude téma projednáno na zasedání Regionální komise FAČR.

V pátek 20. září současně vyhlásila NSA výzvu k nahlášení škod prostřednictvím formuláře na tomto odkazu. Uzávěrka je 30. září a FAČR vítá, že předseda NSA Ondřej Šebek se stal na základě vládního pověření členem pracovní skupiny k financování povodněmi zasažených oblastí. FAČR bude své úsilí koordinovat nejen s NSA, ale také s Českou unií sportu.

„V nižších soutěžích byla zaplavena a poškozena spousta hřišť. V první fázi musíme zmapovat rozsah škod, proto postupujeme společně s NSA, ale i s UEFA, ČUS a dalšími organizacemi. Následně se může pomoc směřovat tam, kde to bude nejvíc potřeba,“ uvedl předseda FAČR Petr Fousek