Vzdělávací program rozhodčích (VPR)

Ve dnech 2. a 3. června proběhla organizací FAČR a konvencí UEFA další část vzdělávacího programu rozhodčích Zlínského kraje.

Po podzimním VPR, který proběhl v Kroměříži, se místo konání tentokrát přesunulo na Vsetínsko, konkrétně do sportovního areálu ve Valašské Bystřici. Pod vedením kvalifikovaných instruktorů, pánů Pochylého, Koláčka a Prokopa, absolvovali vybraní perspektivní rozhodčí z celého Zlínského kraje například několik postřehových cvičení na hrací ploše nebo podrobné rozbory konkrétních situací z utkání, které přítomní rozhodčí během jarní části řídili. Rozhodčí si také vyzkoušeli modelové cvičení na vyhodnocování ofsajdových situací, které bylo zaznamenáno na kameru a následně podrobně analyzováno na učebně. Dále nechyběl test z pravidel nebo ranní výběh po místních kopcích.

Ze Vsetínska se zúčastnili rozhodčí Jiří Pavlica, Ondřej Perutka, Jiří Palát, Daniel Ščotka, David Valchař a Martin Vašek. Celá akce měla u frekventantů pozitivní ohlas a odnesli si z ní spoustu nových informací a zkušeností, které budou moci dále využít při řízení utkání.

René Stodůlka – předseda KR OFS Vsetín